Header Ads

Türkiye'de Sokağa çıkma yasağı kapsamı genişledi! 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı...

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan corona virüs tedbirleri kapsamında önemli açıklamalarSokağa çıkma yasağı ile ilgili  haberi... Corona virüsü kaynaklı KOVİD-19 hastalığının yayılımını azaltmak için Türkiye eğitimden sosyal alanlara kadar birçok kritik tedbir aldı. Son olarak 65 yaş üzeri sokağa çıkma yasağı kararı getirilmişti. Bu açıklama sonrasında Koronavirüs  tarafından sokağa çıkma yasağı için yeni bir öneri verilip verilmediği birçok insan tarafından merakla araştırılıyor. Bugün Cumhurbaşkanı  ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca katılımı ile iki kritik toplantı gerçekleştirildi. Bilim Kurulu tarafından yeni önlem tavsiyeleri verildi Bakan Koca tarafından duyuruldu.  altı ve 60 yaş üstü sokağa çıkma yasağı olup olmayacağın, bugün uzmanlar tarafından tartışılan konuların başında geliyordu. Başkan Erdoğan, yeni sokağa çıkma kararı kapsamını canlı yayında duyurdu. İşte corona virüsü nedeniyle 20 yaş altı ya da 60 yaş üstü sokağa çıkma yasağı soruları ile ilgili detaylar...

Corona virüsü yayılımını önlemek için alınan kararlar ile ilgili  haberi geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamaya göre , sosyal hareketliliği azaltmaya yönelik yeni tavsiye kararları aldı. Son günlerde birçok toplantıda gündeme gelen  altı ve 60 yaş üstü sokağa çıkma yasağı ile ilgili bir tavsiye olup olmadığı merak konusu oldu. Peki, Türkiye'de sokağa çıkma yasağı için son durum ne? İşte, Bakan Koca tarafından yapılan son dakika açıklamasına ilişkin detaylar ve Türkiye'de son durum…
YENİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KAPSAMI
Başkan Erdoğan 20 altı yaş grubu için sokağa çıkma yasağı getirildiğini duyurdu.
Erdoğan: "30 büyük şehrimizle Zonguldak'ta başlatacağımız araç giriş çıkışı yasağını ilk etapta 15 gün süreyle uygulayacağız."

YENİ TEDBİRLER GELİYOR! SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI YAŞI...

İstanbul'da toplu ulaşım seferlerinin de azlığının etkisiyle izolasyon kurallarına tam olarak uyulamıyor. Yapılan değerlendirmelere göre alınan önlemlere en iyi uyan, izolasyonu sağlayan il Ankara oldu. Önümüzdeki günlerdeki değerlendirme sonucu gerek görülürse İstanbul'da özel araçlar ile seyahat tamamen kısıtlanacak. Alınması planlanan yeni kararlar şöyle:
* İstanbul'da denetimlerle özel araçlar dışında vatandaşların keyfi dolaşacağı alan kalmadı.
* İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşıma araçlarında seferleri yeterli sayıda tutmaması izolasyonda büyük sıkıntı yaratıyor. Sefer sayıları arttırılacak.
* İstanbul'a giriş çıkışların kısıtlanmasının olumlu sonuçları gelmeye başladı. Bir kaç gün içindeki sonuçlara bakıldıktan sonra gerekirse özel araçlar ile şehir dışına çıkışlar ve girişler tümden yasaklanabilecek. Sadece, Çerkezköy, Gebze gibi yerlerde çalışmaya gidenler için özel izin belgesi verilecek.
* İstanbul'da yayılmanın önlenmesi için 65 yaş ve üstü olan sokağa çıkma yasağı yaşının 60 çekilmesi planlanıyor. Virüs kaptığı halde hastalık belirtileri göstermeyen 18 yaş ve altı grup için de sokağa çıkma yasağı getirilmesi planlanıyor. Bu uygulamanın Türkiye geneline yayılması üzerinde de duruluyor.
* Şu anda İstanbul'un yüzde 85'i seyahat yapamıyor. Seyahat izni için 100 binin üzerinde başvuru geldi. Ölüm ve hastalık dışında kimseye izin verilmediği belirtildi.
* Virüsün yayılmasını önlemek için muhtarlar da devreye sokuldu. Muhtarlara "Mahalle ya da köye şehir dışından gelenleri bildirin" denildi. Bu kişiler karantinaya alınacak.

Hiç yorum yok