Header Ads

EBAY DROPSHIPPING NEDİR ? NASIL YAPILIR ?

eBay üçüncü çeyrek performasını PayPal ve pazaryerine borçlu ...

EBAY NEDİR ?
eBay, ihaleleri ve tüketiciye tüketici satışlarına en çok tanınan çevrimiçi bir alışveriş sitesidir. Ayrıca, çevrimiçi tüccarların satış kanalı olarak kullanması da oldukça popülerdir. eBay birçok farklı ülkede mevcuttur. Ancak, posta kodunu girerek yerel bölgenizdeki ürünleri arayabilirsiniz. Alternatif olarak, ulusal veya uluslararası olarak mevcut ürünleri arayabilirsiniz.
Herkes bir eBay hesabını ücretsiz olarak açabilir. Ürünleri satın almanın yanı sıra satmayı da tercih edebilirsiniz. Bir satıcı hesabınız olduğunda, bununla ilişkili ücretler vardır – örneğin, ücret listeleme. Maliyetler, ürünlerinizi sattığınız fiyata ve bunların ne kadar süreyle listelediğinize göre değişir.
1995’teki mütevazi başlangıçlarından itibaren eBay, bir ev ismine dönüştü. Kendinizi hiç kullanmamış olsanız bile, muhtemelen başkalarının onun hakkında konuştuğunu veya televizyonda, filmlerde veya haberlerde gördüğünü duymuşsunuzdur.
Çünkü buradaki hemen hemen her şeyi satın alıp satabilirsiniz, her gün milyonlarca işlem geçiyor. EBay alıcıları ve satıcıları için gerçek durum, sitenin tamamen kapitalist doğasıdır. EBay’de yer alan bir öğe, birisinin parasını ödemeye istekli olduğuna tam olarak değer.
Bu, satıcıların, koleksiyon gibi ürünler, durdurulan ürünler, eski ürünler, sıra dışı ürünler veya kısa arzdaki herhangi bir şey gibi çok aranan ürünler için çok yüksek fiyatlar koyabileceği anlamına gelebilir. Bu, eBay’i, yerel olarak bulamayacakları şeyleri temin edebilecek koleksiyoncular için gidilecek yer haline getirdi.
Koleksiyonerler, inanılmaz sayıda öğe seçimi, gelişmiş arama araçları, bildirim sistemleri, sitenin kullanıcı dostu olması ve sahtekarlık önleme sistemleri sayesinde sahte işlemlerden kaçınmak için eBay’e akın etti. Bazı koleksiyoncular her gün eBay’de saatler harcıyor ve koleksiyonları canlı alıp satıyorlar.
Bir e-ticaret platformu olan eBay, satıcıların tüm ürünlerini tek bir yerde sergilemelerini sağlar. Geleneksel e- mağazalara oranla tek eBay listelerine kıyasla çok daha fazla görünüyorlar .
EBay mağazaları ile, işletmeler markalarını kendi istedikleri web sayfaları üzerinden daha iyi iletişim kurabilirler. Kırmızı kapı tarzı bir simge görürseniz, bir satıcının kullanıcı kimliğinin yanında tıklayın. Bu sizi doğrudan eBay Mağazasına götürecektir.
EBay’i kullanarak bir e-ticaret işini başlatmak istiyorsanız, bir eBay Mağazası bu konuda en iyisidir. Satıcılar, istedikleri gibi bir vitrin oluşturmak için eBay’in kullanımı kolay araçlarından en iyi şekilde yararlanabilirler.

EBAY’de NASIL PARA KAZANIRIZ  ?
EBAY, Amazon gibi platformlar günümüzde ürün alınıp satılan sitelerden ziyade bütün ve global ölçekli tedarik zincirlerini oluşturdular. Sizler de bu zincire ister perakendeci isterseniz de tedarikçi olarak katılabilirsiniz ancak en çok tercih edilen perakendeci yani dropper olarak katılmaktır. Droper yani dropshipping yapan kişiye denir.

EBAY DROPSHIPPING NEDIR ?
Kelime anlamı olarak direkt nakliye olan dropshippingi stoksuz satış olarak da adlandırılabilir.EBAY bu işlemi gerçekleştirmek için adeta çöldeki bir vahadır. Günümüzün Amazon ile birlikte en büyük iki e-ticaret platformlarından birisidir. Ancak her işin olduğu gibi bu işin de incelikleri ve detayları vardır. Unutmayın ki, direkt nakliye yapıyor olsanız bile, öğenizin girişinizde belirttiğiniz zaman dilimi içinde güvenli teslimatından ve alıcının satın alımlarından genel olarak memnun olmasından hala sorumlusunuz.

EBAY’E NASIL ÜRÜN YÜKLERİZ.
EBAY’DE manuel yani teker teker veya toplu olarak yazılım ile ürün yükleyebilirsiniz. EBAY’de ürün yüklemek için birden fazla kaynak sitelerden faydalanabiliyoruz. Bunlar Amazon, AliExpress, BangGood vs vs. EBAY yeni satıcılara direkt olarak sınırsız ürün yükleme yetkisi vermemektedir. Başlangıç olarak 10 daha sona EBAY ile iletişime geçrek bu limiti 350’ye yükseltebilirsiniz. Bu süreç mağaza sağlığınız aldığınız olumlu geri dönüşler bu limitleri etkiliyor. EBAY diğer e-ticaret platformlarından farklı olarak tamamen alıcı odaklılıktan ziyade satıcıya verdiği değer ile de ön plana çıkıyor bu da ürün yüklemeleri kolaylaştırıyor.

Hiç yorum yok