Header Ads

Masaüstü Simgelerim Kayboldu


Masaüstü Simgelerim Kayboldu

Sabah bilgisayarınızı açtığınız zaman masaüstünde simgelerin kaybolduğunu gördüğünüz zaman bunun birçok nedeni olabilir. Bilgisayarınıza bulaşmış regedit ayarlarını bozmuş bir virüs veya basit bir ayar olabilir. Size bunlardan bahsedeceğim.

1. Yol : Bilgisayarınızın masaüstüne sağ tıklayıp görünümde masaüstü simgelerini göster tikinin işaretli olması gerekiyor.


2. Yol : CTRL+ALT+DELETE tuşlarına bastıktan sonra görev yöneticisini açıyoruz. Daha sonrasında dosya kısmında yeni görev bölümüne EXPLORER yazıp enterliyoruz.


3. Yol : Windows+R tuşlarına bastıktan sonra çalıştıra regedit yazıp enterliyoruz. Açılan pencerede solda “HKEY_LOCAL_MACHINE >>> SOFTWARE >>> Microsoft >>> Windows >>> CurrentVersion >>> Policies >>< Explorer” kısmına gelip Varsayılan değerini silin, ForceActiveDesktopOn değerine 0, NoAvtiveDesktop 1, NoAvtiveDesktopChanges 1 değerini verin. Bilgisayarı yenidenbaşlatın ve kontrol edin.



4. Yol : Masaüstüne sağ tık yapın açılan pencerede kişiselleştir diyin sonrasında masaüstü simgelerini değiştir dedikten sonra tüm tikleri işaretleyip tamama tıklıyoruz.












Hiç yorum yok